Светозар Георгиев

Светозар Георгиев

Съосновател на Телерик Академия

Светозар Георгиев е съосновател и изпълнителен директор на Телерик Академия – водещата образователна организация, която подготвя следващото поколение дигитални лидери. Светозар също е съосновател на Campus X – частен инкубатор на технологични компании и талант. Той участва активно в предприемаческата екосистема в България като ментор на млади предприемачи и инвеститор в едни от водещите стартъпи у нас. През 2002 г. заедно с…

Светозар Георгиев е съосновател и изпълнителен директор на Телерик Академия – водещата
образователна организация, която подготвя следващото поколение дигитални лидери. Светозар също е съосновател на Campus X – частен инкубатор на технологични компании и талант. Той участва активно в предприемаческата екосистема в България като ментор на млади предприемачи и инвеститор в едни от водещите стартъпи у нас.

През 2002 г. заедно с Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев основава глобалната софтуерна компания – Telerik, придобита от Progress през 2014 г. През 2009 г. четиримата създават Телерик Академия, която днес оперира като напълно самостоятелна организация, отделена от компанията.
Като съосновател и изпълнителен директор на Telerik, Светозар играе ключова роля в изграждането на бранда на компанията и разрастването на маркетинг и финансовите дивизии в нея. Той стои зад концепциите на едни от най-успешните маркетинг кампании на Telerik. Експертизата на Светозар в областта на продуктовото позициониране, маркетинга и комуникациите помага на Telerik да стане една от най-разпознаваемите компании за софтуерни решения за програмисти.

След придобиването на Telerik от Progress, Светозар Георгиев поема поста старши вицепрезидент „Платформи за разработка на приложения“.
През годините Светозар е заемал ръководни позиции в Lowe Lintas и други ИТ компании. Има бакалавърска степен по бизнес администрация и журналистика от Американския университет в България