Росен Иванов

Росен Иванов

Управител на Black Peak Capital

Росен е съдружник и управител на Black Peak Capital, ко-инвестиционен фонд за дялово и мецанин финансиране с фокус Югоизточна Европа. До днес Black Peak Capital е инвестирал 25 млн. евро в 12 компании и е привлякъл допълнителни ко-инвестиции на стойност повече от 50 млн. Евро. Преди да основе BlackPeak Capital Росен заема същата длъжност в…

Росен е съдружник и управител на Black Peak Capital, ко-инвестиционен фонд за дялово и мецанин финансиране с фокус Югоизточна Европа. До днес Black Peak Capital е инвестирал 25 млн. евро в 12 компании и е привлякъл допълнителни ко-инвестиции на стойност повече от 50 млн. Евро.

Преди да основе BlackPeak Capital Росен заема същата длъжност в Entrea Capital, независима българска компания за инвестиционно банкиране, представител на Ротшилд за България. По-рано Росен работи в McKinsey & Co. в Ню Джърси / Ню Йорк, Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и Procter & Gamble.

Росен има магистърска степен по бизнес администрация (MBA) от Harvard Business School и бакалавърска степен по икономика от Американския университет в България. Росен е част бордовете на директорите на редица организации: Walltopia, Bulpros, Resalta и Тръст за социална алтернатива.