Кристина Николова

Кристина Николова

Основател на Академия НИКЕ

Кристина Николова е завършила магистърска степен по “Право” в СУ “Св. Климент Охридски”. Две години е била автор и редактор в сайта pravatami.bg. През 2013-2015 г. преподава английски език по програма “Заедно в час”. От 2015 г. е основател на Академия НИКЕ, организация, която осигурява качествено обучение за професионална квалификация на педагогически кадри. Кристина черпи…

Кристина Николова е завършила магистърска степен по “Право” в СУ “Св. Климент Охридски”. Две години е била автор и редактор в сайта pravatami.bg. През 2013-2015 г. преподава английски език по програма “Заедно в час”. От 2015 г. е основател на Академия НИКЕ, организация, която осигурява качествено обучение за професионална квалификация на педагогически кадри. Кристина черпи опит и добри практики както от мрежата на Teach for All, така и от обучения и конференции във и извън България.
В рамките на професионалната си реализация в сферата на образованието Кристина е участвала в екипа по разработване на Стратегия за развитие на образованието в община Пловдив 2017 – 2022 година и редица лицензирани програми за професионално развитие и обучения на обучители, сред които са: специализирано обучение за обучители по програма “Готови за многообразие“, реализирано от международната организация “Стъпка по стъпка“, базирана в Амстердам, Холандия; обучение за развитие на лидерския потенциал The Arc, реализирано от група обучители и психолози, работещи из цяла Европа; обучение “Курсът на Дейл Карнеги“, реализирано от лицензираната за България организация AIMS България.